Πασχαλινό καλαθάκι από Σοκολάτα!

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτό!! Αφενός γιατί αφιέρωσα πολύ χρόνο και σκέψη μέχρι να το υλοποιήσω, και αφετέρου γιατί ήταν ένα Prive σεμινάριο για τα παιδάκια των φιλενάδων μου.. και περάσαμε τόσο ωραία.. σύντομα θα το κάνω ξανά..Αυτή η χαρά των παιδιών σε ότι έχει να κάνει με τα ζαχαρωτά... απλά δεν υπάρχει!!

b2ap3_thumbnail_Basket9.jpgΑποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε ένα νόστιμο δώρο στον νονό, με τα χεράκια μας, και κυρίως με πολύ οικονομικό τρόπο! Κάτι αντίστοιχο με τα μπισκοτόσπιτα που κάναμε τα Χριστούγεννα για τις δασκάλες!! Διασκεδάσαμε πολύ, και εμείς και οι μικρές, και ιδού το αποτέλεσμα, βήμα βήμα, για να το δοκιμάσετε και εσείς..

Θα χρειαστείτε:

b2ap3_thumbnail_Basket.jpg

  • Ζαχαρόπαστα ή πάστα σοκολάτας σε διάφορα χρώματα
  • Κόπτης για φύλλο
  • Κόπτης για λουλούδι
  • Κορνέ με λεπτή μύτη
  • Αυγόγλασο
  • Πλάστης - Εργαλεία - νεράκι - πινέλο

Με τον πλάστη ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο και κόβουμε με ένα ποτήρι τον πάτο του καλαθιού. Ανοίγουμε 3 κορδόνια και τα πλέκουμε με προκειμένου να έχουμε το αποτέλεσμα της φωτογραφίας και τα στηρίζουμε επάνω στον πάτο και δημιουργούμε το καλάθι. Με ένα πινέλο περνάμε με νεράκι κάθε φορά πριν βάλουμε επάνω το κορδόνι για να κολλήσει. Δυο πιο μικρά κορδονάκια και κάνουμε τα χερούλια!! Αφήνουμε για μια ολόκληρη ημέρα να στεγνώσει!

b2ap3_thumbnail_basket1.jpgb2ap3_thumbnail_Basket2.jpg

Εγώ στο παράδειγμα χρησιμοποίησα πάστα σοκολάτας, στο φυσικό της χρώμα για το καλάθι και μετά την χρωμάτισα με την γνωστή πάστα Wilton και είχα ένα παρόμοιο αποτέλεσμα με την ζαχαρόπαστα! Στην πρώτη φωτογραφία μπορείτε να δείτε ένα μπαλάκι με χρωματιστή σοκολάτα και ένα με χρωματιστή ζαχαρόπαστα! Οι διαφορές είναι απειροελάχιστες αλλά η γεύση δεν συγκρίνεται!! ;)
Άνοιξα ένα λεπτό φύλλο και με τον κόφτη για φύλλα έκοψα τα φυλλαράκια και στόλισα γύρω γύρω το καλάθι μου..

b2ap3_thumbnail_basket3.jpgb2ap3_thumbnail_Basket4.jpg

Στην συνέχεια έκοψα τα λουλουδάκια που κολλούσα και αυτά με νεράκι πάνω στα φύλλα! Με μια λεπτή μύτη Νο3 βάζω κίτρινο γλάσο στο κέντρο του λουλουδιού.

b2ap3_thumbnail_Basket5.jpgb2ap3_thumbnail_basket6.jpg

Πάσχα χωρίς Πασχαλίτσες δεν υπάρχει!! Έτσι λίγες πολύ μικρές πασχαλίτσες δίνουν άλλη διάσταση στο Πασχαλινό καλάθι μας!! Φτιάχνουμε 3 μπαλίτσες κόκκινες και 3 μαύρες αρκετά πιο μικρές. Τις ενώνουμε και με το εργαλείο που μοιάζει με χοντρό μαχαίρι, κάνουμε μια βαθιά χαρακιά στην μέση! Με τον μαρκαδόρο κάνουμε 3 βούλες στα φτερά και έτοιμες!! Τις τοποθετούμε πάνω στα λουλουδάκια μας!!

b2ap3_thumbnail_Basket7.jpgb2ap3_thumbnail_Basket8.jpg

~~Μπορείτε να το γεμίσετε σοκολατένια αβγουλάκια, κουλουράκια ή μπισκότα~~

b2ap3_thumbnail_Avatar.jpg

Ελπίζω να το διασκεδάσατε όσο εγώ.. εις το επανιδείν

b2ap3_thumbnail_sketigllykasign.png