Μια μοναδική Φραουλότουρτα!

Άρωμα, χρώμα, γεύση... Μάτια, στόμα και μύτη... όλα χορταίνουν με τις φράουλες.. Είναι αγαπημένο φρούτο μικρών μεγάλων, και το έχουμε σε αφθονία μόνο μερικές ημέρες το χρόνο κανονικά τον Μάιο. Με λίγη προσοχή στην επιλογή, και σύμμαχο τον καιρό, μπορούμε δειλά δειλά να δοκιμάσουμε από εμπιστες πηγές απο τώρα.

Βέβαια υπάρχουν και οι καταψύξεις αλλά δεν είναι το ίδιο! Συνήθως από δω και πέρα και εφόσον είχαμε καιρικά.. μια καλή χρονιά, θα ξεκινήσω τις προετοιμασίες.

Σιρόπι, μαρμελάδα, λικέράκι, γλυκό του κουταλιού και φρέσκες φράουλες για να έχουμε όλο το χρόνο. Για λικεράκι χρησιμοποιώ την συνταγή απο το βιβλίο της Κικής απο την Μικρή Κουζίνα της που κάνει θαύματα. Λικεράκια και Σερμπέτια, σελίδα 122, το ωραιότερο λικεράκι ever. Μαρμελάδα και σιρόπι είναι πολύ εύκολο να κάνει κάνεις με τον πατροπαράδοτο τρόπο, του βρασίματος με ζάχαρη, λεμόνι.. έτσι περίπου κάνω και το γλυκό του κουταλιού..

Αρκετά όμως για τις συνταγές με φράουλες, θα σας κάνω ένα πιο αναλυτικό άρθρο στο eimaimama.gr με πολλές φράουλο-ιδέες! Τώρα θα σας δείξω μια υπέροχη τούρτα φράουλα, μέσα έξω, με Red Strawberry Sponge Cake, και με γέμιση σοκολάτα. Συνολικά ξεπέρασε τα 3 κιλά. Η διαδικασία στολισμού της ηταν πολύ ευχάριστη, βασισμένη σε ενα πολύ γνωστό σχέδιο της Nicole Patrick. Απολαύστε μερικές φωτογραφίες απο την τούρτα της Αννα-Μαρίας!


Να σας ζησει η μικρή, και χρόνια της πολλά!

Ζάχαρη όλη η ζωή σας!

Σας φιλώ.. τα λέμε σύντομα!!