Χριστουγεννιάτικα μπισκοτοδωράκια

Και δεν χορταίνω να βρίσκω Χριστουγεννιάτικες ιδέες να ετοιμάσω στο μαγαζί για τα δωράκια σας! Πολλές από αυτές βέβαια μπορείτε και μόνες σας να ετοιμάσετε.. Δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις, χρόνο, όρεξη και υλικά..

Αυτά τα μπισκοτάκια είναι άλλο πράγμα.. Όμορφα, νόστιμα και τέλεια για δωράκια.. Εγώ σκέπτομαι να τα ετοιμάσω για τους συμμαθητές μας, στο σχολείο!! Ελάτε να τα ετοιμάσουμε παρέα!!
Αρχικά θα χρειαστούμε μια συνταγη για μπισκότα που να μπορούμε να χρωματίσουμε την ζύμη και να τα ψήσουμε χωρίς να χάσουν το σχήμα τους! Μια συνταγή για πολύ νόστιμα μπισκότα μας είχε δώσει στο παρελθόν η Ολίβια και μπορώ να πω πως είναι φανταστική γι αυτά τα μπισκοτοδωράκια.. Ακολουθούμε αυτή την συνταγη κατά γράμμα, και στο τέλος προσθέτουμε κόκκινο χρώμα πάστας (τονίζω το πάστας διότι αλλιώς η ζύμη μας θα αραιώσει και δεν θα πλάθεται!)b2ap3_thumbnail_eimaimama13.jpgΑνοίγουμε ένα φύλλο πάχους max 1εκ. και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια όπως στην φωτογραφία! Τα τοποθετούμε ένα ένα προσεκτικά στο ταψί, πάνω σε λαδόκολλα!

b2ap3_thumbnail_eimaimama14.jpgΤα ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα! Η ποσότητα του χρώματος είναι τόση όσο θέλουμε να είναι το αποτέλεσμα. Δηλαδή η ζύμη μας να είναι τόσο κόκκινη όσο της φωτογραφίας!

b2ap3_thumbnail_eimaimama15.jpgΧτυπάμε σε ένα μίξερ, ένα ασπράδι με 2 κ.σ. άχνη και μόλις δέσει καλά η μαρέγκα, βάζουμε το γλάσο σε ένα κορνέ με λεπτή μύτη. Κολλάμε το ένα μπισκότο πάνω στο άλλο τοποθετώντας αυτό με το κενό από πάνω!

b2ap3_thumbnail_eimaimama16.jpgΈπειτα γεμίζουμε το δωράκι μας με καραμελίτσες και κολλάμε το δεύτερο τετράγωνο μπισκότο από πάνω με σκοπό να κλείσουμε μέσα το περιεχόμενο!! :)

b2ap3_thumbnail_eimaimama17.jpgΜε χρωματιστή ζαχαρόπαστα διακοσμούμε τα δωράκια μας και έχουμε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα!! ΕΕΕΕ τι λέτε δεν θα ξετρελαθούν οι αγαπημένοι μας φίλοι??

b2ap3_thumbnail_eimaimama12.jpg

Tutorial Gredits @hungryhappenings.com

Καλή επιτυχία φίλες μου... Τα λέμε ξανά σύντομα!!

b2ap3_thumbnail_sketigllykasign.png