Σοκολατένια ποτηράκια για τα Χριστούγεννα

Άρχισαν οι ετοιμασίες.. έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη να φέρουμε πιο γρήγορα τα Χριστούγεννα.. Λίγο τα φώτα, λίγο τα χρώματα, λίγο το δέντρο... Θα ανεβάσουμε την διάθεση μας, θα νιώσουμε την ζεστασιά της οικογένειας..

Πολλοί έχουν ήδη στολίσει, άλλοι ετοιμάζονται για το σαββατοκύριακο κει μέχρι 1/12 όλοι θα είμαστε έτοιμοι!! Τι καλά.. (τρίβω τα χεράκια μου) γιατί σας έχω ομορφιές ζαχαρο-Χριστουγεννιάτικες.. Αυτά τα κυπελάκια με ενθουσίασαν και φαντάζομαι και εσάς... Ελάτε να τα φτιάξουμε!!
b2ap3_thumbnail_eimaimama7.jpg
Αρχικά λιώνουμε την λευκή σοκολάτα ή τα candy melts σε Μπεν-μαρί, δηλαδή τον γνωστό τρόπο, κατσαρόλα με νερό στο μάτι και από πάνω το μπολ με την ψιλοκομμένη σοκολάτα.. Ευκολάκι! Αν λιώσετε λευκή σοκολάτα προσέξτε το χρώμα να το προσθέσετε μόλις έχει βγει από τη φωτιά η σοκολάτα και το χρώμα σας να είναι pasta..... όχι υγρό χρώμα θα σας χαλάσει την σοκολάτα ( θα χωρίσει η ζάχαρη από το βούτυρο και θα σκληρύνει πολύ) και θα την πετάξετε.
Ποτηράκια μιας χρήσεως σε οποιοδήποτε μέγεθος δεν είναι δύσκολο να βρείτε, οπότε γεμίζετε με σοκολάτα το ποτηράκι το αφήνετε να σταθεί για λίγα λεπτά και έπειτα το αδειάζεται αφήνοντας ένα γερο, παχύ στρώμα σοκολάτας επάνω στο ποτηράκι..

b2ap3_thumbnail_eimaimama2.jpgΣτην συνέχεια γεμίζετε και τα υπόλοιπα ποτηράκια, όσα θέλετε (μην με ρωτήσετε πόσα βγάζει η σοκολάτα, δεν έχω ιδέα, δοκιμάστε με μια απλή σοκολάτα για να είστε σίγουροι).. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και στην συνέχεια με λίγο χτύπημα από πίσω, προσπαθείτε με απαλές κινήσεις να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να αφαιρεθεί..
Αν είναι πολύ λεπτό το στρώμα σοκολάτας, περάστε τα ποτηράκια και δεύτερη φορά..
Η νοστιμιά θα είναι διπλή!! :D

b2ap3_thumbnail_eimaimama3.jpgΑφαιρείτε όλα τα ποτηράκια και τα αφήνετε τουλάχιστον 4 ώρες να σταθούν καλά.
b2ap3_thumbnail_eimaimama4.jpgΕτοιμάζεται χτυπώντας ένα ασπράδι με 2κ.σ. άχνη στο μίξερ μέχρι να σταθεί καλά η μαρέγκα. Με ένα μικρό μαχαιράκι ή με σπάτουλα βάζετε γύρω γύρω από το ποτηράκι της σοκολάτας και το αφήνεται να στεγνώσει.
b2ap3_thumbnail_eimaimama5.jpgΚαι τώρα με μαύρη και λευκή ζαχαρόπαστα μπορείτε να ετοιμάσετε τη ζώνη του Αγίου Βασίλη. Αν σας είναι δύσκολο να φτιάξετε ή να βρείτε ζαχαρόπαστα, μπορείτε να ψάξετε σε κατάστημα με καραμέλες, μαύρη γλυκόριζα, ή κάτι να ταιριάζει στην περίπτωση!!
b2ap3_thumbnail_eimaimama6.jpgΓεμίστε το ποτηράκι κόκκινης σοκολάτας με καραμέλες για τους μικρούς σας επισκέπτες!! Το ποτηράκι αυτό μπορεί να γεμίσει και με Μους σοκολάτας, με Cheesecake, ή Προφιτερόλ και να είναι το πιο όμορφο επιδόρπιο για το γεύμα των Χριστουγέννων!!


b2ap3_thumbnail_eimaimama7.jpgTutorial Gredits @hungryhappenings.com

Τα λέμε πάλι σύντομααα

b2ap3_thumbnail_sketigllykasign.png