Κορμός Χριστουγεννιάτικος Μωσαικό!

Για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, φέτος επέλεξα ένα γλυκό, πιο κλασικό, πιο μαμαδίστικο, πιο συνηθισμένο. Η αλήθεια είναι πως ρώτησα τα κορίτσια και μου είπαν με μια φωνή, ΚΟΡΜΟΟΟΟΟΟΟΟ! Οπότε η δόλια μάνα δεν είχα άλλες επιλογές! :)

Κορμός Μωσαϊκό

  • 2 πακέτα μπισκότα Μιράντα
  • 1 1/2 κούπα άχνη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 125 γρ Βιτάμ
  • 2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικό)
  • 2 κούπες γάλα φρέσκο
  • 2 αβγά

Σπάμε τα μπισκότα σε μια λεκάνη στα 3 κομμάτια. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικά όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Μόλις ενωθούν, τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Μην περιμένετε να πήξει, όπως είναι το ρίχνουμε στην λεκάνη με τα μπισκότα, και ανακατεύουμε να πάει παντού. Τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα κέικ. Το πιέζουμε να πάει παντού και να πάρει το σχήμα της φόρμας! Το αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο για να ενωθούν οι γεύσεις και να μαλακώσουν τα μπισκότα, και την επόμενη μέρα το βάζουμε στην κατάψυξη.

Συνήθως το τρώμε έτσι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση εγώ έκανα extra κρέμα Κανάς για να το στολίσω απέξω με κορνέ!


250γρ. κρέμα γάλακτος
500γρ κουβερτούρα

Σπάμε σε μικρά κομματάκια την κουβερτούρα και της ρίχνουμε από πάνω την πολύ ζεστή κρέμα γάλακτος. Την αφήνουμε 3 με 4 λεπτά να λιώσει και ανακατεύουμε. Μόλις ενοποιηθεί την βάζουμε κρύα στο ψυγείο και όταν δέσει, την χτυπάμε στο μίξερ. Μετά την βάζουμε στον κορνέ και κάνουμε λωρίδες από πάνω μέχρι κάτω με την μύτη την σταυρωτή. Για διακόσμηση μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη, ή να κόψουμε φύλλα με ζαχαρόπαστα πράσινη σαν γκι!

Χρόνια Πολλά μας λοιπόν, μέσα από την καρδιά μου, υγεία και ευτυχία σ' εσάς και τις οικογένειες σας! Είμαι λίγο διστακτική για την ευχή μου για την Πρωτοχρονιά...
Να είναι το 2013 καλύτερο από το 2012….δεν παίζει.....αλλά να ευχηθώ να είναι το ίδιο με το 2012, που ζούμε μια πτώση από αλεξίπτωτο χωρίς τελειωμό;
Nα ευχηθώ να είναι σαν το 2009, ή σαν το 2010, που ενώ οι συναγερμοί χτυπούσαν αδιάκοπα γύρω μας, εμείς ζούσαμε στον δικό μας κόσμο και παίρναμε διακοποδάνεια? Περιμένοντας το μαγικό ραβδί να τα ξεπληρώσει? Όχι ούτε αυτό θα είναι ευχή..

Ευχή μου λοιπόν μετά από πολύ σκέψη, είναι το 2013 να είναι ήρεμο, να περάσει όσο το δυνατόν πιο απαλά στον κόσμο αυτά που θα φέρει, να έχουμε σύνεση, να κάνουμε σωστή διαχείριση των οικονομικών μας, να μην βρεθούν άνθρωποι στον δρόμο, να μην πεινάσουνε παιδιά! Και οι έχοντες, να δίνουν ένα πιάτο φαί, ένα πακέτο μακαρόνια για να βοηθήσουν την διπλανή πόρτα! Δεν μπορώ να βρω άλλη ευχή να δώσω!

Καλή Πρωτοχρονιά!!