Μπισκότα Χιονάθρωπος με γλάσο άχνης!

Χειμώνας, κρύο, χιόνι... πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα! Ελάτε να δούμε μαζί την πρώτη μου απόπειρα με το γλάσο άχνης, που μετά απο πολλά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Τσιμπήστε και την συνταγούλα!! :))

Φέτος (όπως και πέρσι) η πρώτη παραγγελία του χρόνου, το λεγόμενο "ποδαρικό", ήταν από την δεύτερη πατρίδα μου... Αυτοί οι μικροί χιονάνθρωποι, ταξιδεψαν στις 9 του Γενάρη του 2012 , στην Κέρκυρα, μέσα στο κρύο και στην παγωνιά, για ένα ζουμπουρλούδικο μωράκι που βαπτίστηκε... Μάξιμος!

Μετά από 6 χρόνια με τα ζάχαρο-παρασκευάσματα, όπως την ζαχαρόπαστα, αποφάσισα να κάνω τους χιονάνθρωπους με γλάσο. Και όχι με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε τα τρία στάδια του πειράματος..
Το γλάσο άχνης έχει κάποια ιδιαιτερότητα στην εφαρμογή του. Αν το προσέξεις καλά μπορεί να απλωθεί σαν μετάξι επάνω στο μπισκότο. Αυτό όμως προϋποθέτει πρακτική και εξειδίκευση! Και ιδού η συνταγη που χρησιμοποίησα:

  • 1 Ασπράδι
  • 1 κούπα άχνη
  • άρωμα βανίλιας
  • λίγες σταγόνες λεμονιού

Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά μέχρι το μείγμα μας να γίνει όσο ρευστό το θέλουμε!

Τα Μπισκοτάκια μας έφτασαν στην Κέρκυρα και δοκιμάστηκαν πρώτα από τους πιο δύσκολους πελάτες... Τα παιδάκια.. :D Σας ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε..
Να χαίρεστε τον μικρό σας Μάξιμο, και να τον δείτε όπως επιθυμείτε!!!

Όμως το αποτέλεσμα με δικαίωσε.. Η διαδικασία με ανανέωσε, και οφείλω να ομολογήσω πως το λάτρεψα και θα το δουλέψω κι άλλο μεχρι να μαθω όλα του τα μυστικά!
Θα σας κρατώ ενήμερους!

Οι δοκιμές πήγαν περίφημα.. και τις φάγαμε, το ίδιο περίφημα!!!