Χριστουγεννιάτικα μπισκότo-στολίδια!

Δεν φαντάζεστε πόσο μου αρέσει να ετοιμάζομαι για τα Χριστούγεννα... :) Τα χρώματα, οι συνταγές, οι μυρωδιές, οι μικροί μου βοηθοί, τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, το κρύο, το τζάκι, οι φωτισμένοι δρόμοι, τα στολίδια στις βιτρίνες... Δεν χρειάζονται πολλά για να είναι κανείς ευτυχισμένος! Αρκεί να επιτρέπει στον εαυτό του να τα βλέπει θετικά.

Γνωρίζω πολλούς και πολλές, που δεν συμπαθούν τα Χριστούγεννα. Το καταλαβαίνω, είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας, και ειδικών συνθηκών. Κάθε μέρα δεν είναι ίδια, κάθε εποχή μας βρίσκει αλλιώς.

Ακόμα λοιπόν και αν είναι έτσι, εγώ προτείνω φέτος να πιέσετε λίγο τον εαυτό σας, να το δει πιο θετικά, παραμερίζοντας για λίγο τις σκοτούρες που όλοι έχουμε, και δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα πιο θετική να δείτε τα ματάκια των παιδιών σας πιο λαμπερά. Είναι τόσο λίγα αυτά που χρειάζεται ο άνθρωπος..Αρκεί να το μάθει..

Οι σκοτούρες θα είναι εκεί, δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε,
μόνο τις στιγμές μας μπορούμε να φτιάξουμε....

Σήμερα σας έχω συνταγές, να μοσχομυρίσει το σπίτι σας και να γεμίσει η ψυχή σας αισιοδοξία. Μπισκότα ή κουλουράκια Χριστουγεννιάτικα, που μπορούμε να τα κρεμάσουμε στο δέντρο, να τα δωρίσουμε σε φίλους, να παίξουμε με τα παιδάκια μας, να διασκεδάσουμε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

Μπισκότα samples

350γρ αλεύρι μπλε Αλλατίνη
225γρ βούτυρο Βιτάμ
150γρ Ζάχαρη
1/2 κ. γ. Μπέικιν
1 αυγό
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Για να φτιάξετε τα samples πρέπει να είναι όλα τα υλικά τουλάχιστον 1 ώρα εκτός ψυγείου. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ενωθεί και να αφρατέψει, προσθέτοντας το αυγό, και το ξύσμα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι/μπέικιν και ανακατεύουμε με τα χέρια. Όσο λιγότερες κινήσεις κάνουμε για να ενσωματωθεί το αλεύρι στην ζύμη τόσο πιο αφράταθα είναι τα μπισκότα μας. Λερωθείτε χωρίς ενοχές... Θα σας φανεί ότι λείπει, αλεύρι αλλά δεν είναι έτσι. Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για καμιά ώρα στην συντήρηση, και στην συνέχεια ανοίγεται μικρές ποσότητες φύλλου επάνω σε αλεύρι. Αν έχετε το γνωστό πιστόλι για samples, τότε δεν την βάζετε καθόλου ψυγείο. Την κόβεται αμέσως μπισκότα στο ταψί, και ψήνεται. Κόβεται τα μπισκότα σας με κουπ πατ, με ποτήρι, η με πατρόν. Μεταφέρετε στο ταψι προσεκτικά και ψήνεται στους 170 μέχρι να πάρουν αυτό το χρυσοκίτρινο χρώμα της φώτο 4. Η ζύμη αυτή δεν έχει ελαστικότητα,. δουλεύεται λίγη λίγη. Εάν θέλετε βάζετε μαρμελάδα στο κέντρο, ή τα βουτάτε στην σοκολάτα, η κάνετε τα κλασικά γεμιστά με μαρμελάδα. Καλή επιτυχία!!

Σας έχω εδώ μερικές ακόμα προτάσεις για νόστιμες ιδέες, χριστουγεννιάτικες, για μπισκότα, κουλουράκια, νηστίσιμα η μη, απο αγαπημένους φίλους bloggers!!! Δοκιμάστε άφοβα!!!

Πηγή: Betty's Cuisine

Αγοράστε όμορφα Χριστουγεννιάτικα κουτιά... Στολίστε τα με κορδέλες και χαρτιά γκοφρέ...

Έτοιμα τα δωράκια τα Χριστουγεννιάτικα!!

Σας εύχομαι καλή επιτυχία με τις Χριστουγεννιάτικες δοκιμές σας...