Tea & Sewing party

Ένα ακόμα πάρτι θα σας παρουσιάσουμε σήμερα! Έγινε πριν από αρκετό καιρό αλλά να.. λίγο η δουλειά, λίγο τα παιδιά χρόνος δεν βρέθηκε για να σας το παρουσιάσω!

Το πάρτι είχε θέμα:

“Συνάντηση για τσάι και κέντημα”

Μια άλλη εποχή άνοιξε μπροστά στα μάτια μας! Μια εικόνα μαγική, ιδανική για να φέρει τα παιδιά πιο κοντά σε μια άλλη πραγματικότητα! Αυτή την πραγματικότητα που ζήσανε οι γιαγιάδες μας, οι προγιαγιάδες μας, οι πρόγονοι μας γενικότερα. Έτσι συνηθιζόταν εκείνη την αποχή, στις εύπορες οικογένειες.


Η κυρία του σπιτιού καλούσε τις φίλες για απογευματινό τσάι και κουβέντα και όλες στην τσάντα τους είχανε το κέντημα ή το πλεκτό τους

Τι ρομαντικές εικόνες… Σαν παραμύθι! Τέτοια εργόχειρα έχουν στολίσει σπίτια και βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα πατάρια, κρύβοντας μια ολόκληρη ιστορία!

Μόλις χθες (είχαμε την κουβέντα αυτή) και έμαθα πως στο Μουσείο “Μπενάκη”, υπάρχουν δυο εργόχειρα της προγιαγιάς του συζύγου μου Μπουρνόβα!

Κομμάτια εξαιρετικά, άνω των 100 ετών! Καμάρωσα!

Τότε ήταν όλα αλλιώς, και στην ζυγαριά δεν είναι υπέρ μας (των γυναικών) αλλά μια νοσταλγία για τα όμορφα εκείνης της εποχής, αξίζουν το ταξίδι.

Ρομαντισμός, σε απαλές αποχρώσεις και σε κλασικές γραμμές, μια θολή εικόνα στο μυαλό!

Εποχή Μεσοπολέμου, αγαπώ κάθε τι που με ταξιδεύει τόσο μακριά στο χρόνο!

Έμπνευση και Επιμέλεια Maritsa’s Creations
Φωτογράφιση ARTE DI TR3
Ηandmade Printables & decoration details by Maritsa’s Creations
Cake Sketiglyka.gr

Σας ευχαριστώ! :)

sketigllykasign.png