Επιτέλους μετά από αρκετές μέρες κατάφερα να γράψω πάλι! Είχα ένα μικρό ατύχημα αλλά όλα καλά τώρα!
Και τι σας ετοιμάζω; ένα πανεύκολο γλυκό με αρώματα και γεύσεις από τσουρέκι!
Θυμάμαι από παιδί όταν τελείωναν οι Άγιες μέρες του Πάσχα ψάχναμε με τη μαμά μου συνταγές για να μην πετάξουμε τίποτα τη βδομάδα του Πάσχα!
Μια υπέροχη λοιπόν ιδέα για το μισοφαγωμένο τσουρεκάκι σας είναι να το κάνετε πουτίγκα ζουμερή και μυρωδάτη για να γλυκάνετε την οικογένεια σας και τους φίλους σας!
Πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε:
1 ½ φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
4 αβγά
200 γρ τσουρέκι
100γρ κουβερτούρα
Αυτά είναι τα υλικά μας λίγα και πολύ συνηθισμένα υπάρχουν σε όλα τα σπίτια!
Βάζουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος τη ζάχαρη τη βανίλια και το αλάτι μέσα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν αρκετά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη! Δεν βράζουμε!
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε λίγο τα αβγά και χύνουμε το ζεστό γάλα ανακατεύοντας γρήγορα με ένα σύρμα!
Σ ένα πυρέξ βάζουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε με το μείγμα του γάλακτος και τα κομματάκια σοκολάτας.
Βάζουμε το πυρέξ σ ένα άλλο ταψάκι με λίγο νερό για να ψηθεί σε μπεν μαρί στους 170˚c για 45 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με κουτάλι !!!
Ένα υπέροχο γλυκό!!! Δοκιμάστε το !!!