Καλημέρα και καλό Ανοιξιάτικο μήνα σε όλους μας!!!
Είμαι τόσο χαρούμενη που επιτέλους μπήκε η Άνοιξη, που κι αν ακόμα ο καιρός δεν θυμίζει καν ότι πλησιάζει, είμαι έτοιμη να κρύψω όλα τα βαριά ρούχα και να αρχίσω να βλέπω επιτέλους τα αγαπημένα μου αέρινα... στις κρεμάστρες της ντουλάπας μου!
Με αυτή τη διάθεση λοιπόν θα σας γλυκάνω αυτή τη φορά.. με τι άλλο από σοκολάταααααα!!!!
Λοιπόν αυτή τη συνταγή όποιος την έχει δοκιμάσει έχει αρχίσει να παραμιλάει!! Ναι ναι ναι είναι συνταγή του αγαπημένου μου Άκη Πετρετζίκη και την κάνω συχνά ακόμα και για κέρασμα στο σχολείο του γιου μου, σε γιορτές και γενέθλια!
Ξεκινάω να σας γράψω τα υλικά και στη συνέχεια θα σας δείξω βήμα βήμα πώς να κάνετε τα πιο τέλεια γευστικά και πολύ μαλακά μπισκότα σοκολάτας!
-100γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
-350γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη (εδώ προσοχή όχι κρυσταλλική αυτή με τη μελάσα που κολλάει στα χέρια).
-250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι μαργαρίνες τύπου Βιτάμ)
-2 αβγά
-2 βανίλιες
-350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 πρέζα αλάτι
-1 φακελάκι μπέικιν
-500γρ χοντροκομμένη σοκολάτα (ότι σας αρέσει εγώ έβαλα κουβερτούρα, κουβερτούρα γάλακτος, λευκή αλλά και πραλίνα κουβερτούρες είναι όλες).
Ξεκινάμε όπως πάντα με συλλογή υλικών, η συνταγή πάντα θα βγαίνει πιο γρήγορα κι εύκολα, αν είστε τυπικές σε αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας!!!
Μετά βάζουμε στο μίξερ βούτυρο και ζάχαρες και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά να ασπρίσει το μείγμα!
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά... να απορροφηθεί τελείως το ένα και μετά θα βάλετε το δεύτερο.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σ ένα μεγάλο μπολ αλεύρι μπέικιν αλάτι βανίλιες σοκολάτες και τα ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει παντού το αλεύρι.
Ενώνουμε με τα χέρια μας και γάντια τα δυο μείγματα να γίνει μια μαλακιά ζύμη ίσα που να μην κολλάει στα χέρια!
Και στρώνουμε τη ζύμη μας σε ένα ταψάκι περίπου 50χ35 όσο πιο λεπτό τόσο λιγότερο ψήσιμο και όσο πιο χοντρό τόσο δε θα θυμίζει μπισκότο αλλά brownie αχαχχααα!!!
Εγώ το έβαλα σε πυρέξ καλά βουτυρωμένο, με διαστάσεις 40χ30 και το έψησα παραπάνω... (βέβαια το έψησα στους 185˚c για 22 λεπτά)
Αν βάλετε ταψάκι μεγαλύτερο, ψήστε λιγότερο, για 50χ35 διαστάσεις ψήστε 18 λεπτά!
Μη σας μπερδέψει η όψη, πρέπει να είναι λίγο υγρό όταν βγει από το φούρνο, το αφήνετε καμιά ώρα να κρυώσει πολύ καλά και μετά κόβετε σε κομμάτια!!
Μην το βάλετε ψυγείο, αφήστε το εκτός της επόμενη μέρα θα ναι πιο καλό!!!
Είμαι σίγουρη πως αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή θα την κάνετε συνέχεια!
Αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα για σπιτικό κέρασμα στα παιδάκια στο σχολείο!!!
Εύχομαι να σας άρεσε κι αυτή η συνταγή καλή επιτυχία!!!!!
Σας φιλώ, Βάσω!