Tutorial first Bday Cake

Ένα πολύ ωραίο tutorial για μια μανούλα που θέλει γρήγορα και απλά να ετοιμάσει μια τούρτα μόνη της, για το μονάκριβο της! Μπορεί να γίνει για αγόρι, για κορίτσι ακόμα και για διδυμάκια, διότι η διακόσμηση είναι Baby style..

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν ώστε να έχετε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, καλύτερο και από ορισμένους επαγγελματίες! Δεν θέλει κόπο... θέλει υπομονή και τρόπο!!
Θα χρειαστείτε αρχικά ζαχαρόπαστα την οποία συνταγη για σπιτική και πολύ εύκολη ζαχαρόπαστα θα βρείτε σε παλαιότερο άρθρο μας, εδώ..
Επίσης θα χρειαστείτε χρώματα ζαχαροπλαστικής, μια γραμματοσειρά καλούπι για τα γράμματα, και ένα καλό μικρό μαχαίρι.

b2ap3_thumbnail_cake2.jpgΕτοιμάζεται την αγαπημένη σας συνταγη, η επιλέγεται μια από αυτές που σας έχουμε δώσει παλαιότερα, και Ανοίγοντας ένα φύλλο με την λευκή μας ζαχαρόπαστα τυλίγουμε γύρω γύρω, με απαλές κινήσεις. Μπορείτε επίσης να το περάσετε με κρέμα εξωτερικά και με την σπάτουλα να το ισιώσετε εντελώς, έτσι ώστε να μοιάζει με την ζαχαροπαστα. Θέλει πολύ υπομονή αλλά αξίζει τον κόπο.

b2ap3_thumbnail_cake7.jpgb2ap3_thumbnail_cake10.jpg

Τα αρκουδάκια είναι πολύ εύκολα, και πολύ διασκεδαστικά.. είναι τόσο αναλυτικά στην φωτογραφία, που μπορείτε να τα κάνετε και με την βοήθεια ενός μικρού παιδιού..

b2ap3_thumbnail_cake11.jpgΣτην συνέχεια ετοιμάζουμε και τα άλλα διακοσμητικά και τα αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσουν ώστε να τοποθετηθούν στο τέλος επάνω στην τούρτα μας!

b2ap3_thumbnail_cake3.jpgΚόβουμε τα τρίγωνα μας με το μαχαίρι στην λεπτά ανοιγμένη ζαχαρόπαστα και με τα καλούπια κόβουμε τα γράμματα. Σε μια άλλη απόχρωση της αρεσκείας μας κόβουμε ξανά τα γράμματα και τα κολλάμε στην κενή θέση. Έτοιμα και τα σημαιάκια μας!!

b2ap3_thumbnail_cake4.jpgΤώρα θα μου πείτε να αγοράσω αυτό το εξειδικευμένο εργαλείο για μια φορά.. όχι, δεν χρειάζεται, είναι εξαιρετικά εύκολο να πλάσετε με το χεράκι σας ένα μεγάλο σκουληκάκι για να κολλήσουμε τα σημαιάκια μας!

b2ap3_thumbnail_cake5.jpgΣτην βάση και στην επάνω περίμετρο της τούρτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια γκρο κορδέλα, για της δώσετε μια σταθερή βάση και έπειτα να τοποθετήσετε τα αρκουδάκια και τα στολιδάκια την σωστή θέση. Όλα τα μικρά ζαχαρένια μπιχλιμπίδια θα τα κολλήσετε με ένα μικρό πινελάκι και ελάχιστη γλυκόζη. Αν μετά από όλα αυτά, δείτε πως αυτή η τούρτα ήταν μόνο η αρχή, και πως έχετε κολλήσει το μικρόβιο της ζαχαροπαστας, μείνετε συντονισμένοι γιατί με την Ολίβια ετοιμάζουμε πολλές εκπλήξεις!!

b2ap3_thumbnail_cake6.jpgb2ap3_thumbnail_cake12.jpg

Tutorial Gredits to cake.corriere.it

..Τα λέμε σύντομα... :)